Κατηγορίες
Gastronomy

Χρυσό μετάλλιο για το Dianthos Boutari στον Concours Mondial de Bruxelles

Σπουδαία διάκριση απέσπασε το ροζέ κρασί της Νάουσας: Dianthos Boutari 2020 με τη συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό οίνου Concours Mondial de Bruxelles 2021 και την απόκτηση Χρυσού Μεταλλίου.

Το Dianthos Boutari 2020 διακρίθηκε ανάμεσα σε 10.000 ετικέτες από 46 χώρες και συγκέντρωσε το 5ο μετάλλιο στη συλλογή του. Η σοδειά του 2020 χαρακτηρίζεται για την έντονη φρεσκάδα, τη ζωηρή του οξύτητα και την απόλυτη αρμονία στο τελείωμά του. Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών κρασί από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Νάουσας και ένα από τα ελάχιστα ροζέ κρασιά από ξινόμαυρο της περιοχής.
O οινολόγος Βασίλης Γεωργίου αναφέρει για το εν λόγω κρασί: «Το 2014 αποφασίσαμε να αποδείξουμε τη δυνατότητα του Ξινόμαυρου να δώσει ένα premium ροζέ από τα αμπελοτόπια της Νάουσας. Σε μία αμπελουργική ζώνη που φημίζεται για τα γεμάτα και πληθωρικά ερυθρά κρασιά, δουλέψαμε με μεγάλη ακρίβεια και επιμονή στο να απομονώσουμε τα αμπελοτεμάχια που με την κατάλληλη οινολογική διαχείριση θα έδιναν ένα εκλεπτυσμένο και αρωματικό ροζέ. Έτσι μετά από 4 χρόνια πειραματισμού, το 2018 γεννήθηκε το Dianthos. Σε κάθε τρύγο, μαθαίνεις και κάτι καινούριο. Στον επόμενο ξεκινάς από την αρχή. Στην αρχή σου φαίνεται βουνό, δύσβατο και αδύνατο να ανέβεις. Όμως κάθε μέρα κερδίζεις μία μάχη τη φορά και συνεχίζεις μέχρι να κατακτήσεις την κορυφή. Το 2020 ήταν ο τρύγος που φτάσαμε το κρασί Dianthos στην κορυφή!»
Ο Concours Mondial de Bruxelles, είναι ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως. Φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο από 17 έως 27 Ιουνίου, όπου περισσότεροι από 300 διεθνείς κριτές συμμετείχαν και δοκίμασαν τα κρασιά του Διαγωνισμού.

#boutariwines #dianthos #premiumrosewines

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *